nah..ziarah2...kc tinggal lar website kat cne...

Followers

Trip..

Sweet Couple Slideshow: Fydah’s trip from Kampung Baginda (near Kota Klias, Sabah, Malaysia) to 2 cities Kedah and Tambunan (near Ranau) was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Friday

Kisah HandPhone


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab ekslusif lagi mewah di pusat bandar, 
setelah keluar dari gym.. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki 
menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut..


Laki: "Hello?"


Pompuan: "Abang, nie sayang nie,"


Laki: "emmm . . "


Pompuan: "Abang masih ada di kelab lagi ke? "


Laki: "iya."


Pompuan: "sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada 
nampak kain sutera terbaru ... . cantik bang, Boleh ke sayang beli?


Laki: "Berapa harga nya?"


Pompuan: "Cuma $1500.00 aje"


Laki: "O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"


Pompuan: "Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan 
tengok Mercedes model terbaru 2001. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya 
dan dia setuju nak bagi good price ... lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu.."


Laki: "Berapa harga yang dia bagi?"


Pompuan: "Cuma $280,000 ..."


Laki: "O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."


Pompuan: "Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."


Laki: "Apa?"


Pompuan: "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.. pagi tadi sayang singgah di 
pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu.. sekarang nie untuk dijual!! 
Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang , berhadapan dengan 
pantai tu.. cantik kan bang. . "


Laki: "Berapa harga yang mereka minta?"


Pompuan: "Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu.." Laki: "Eloklah 
kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?" Pompuan: "OK, abang 
sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You!!!"


Laki: "Bye... I Love you too . . "


Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone... sambil mengangkat tangan dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut:


Laki: "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?" 


No comments:

Shout Here..

There was an error in this gadget

Daisypath Anniversary My Blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers