nah..ziarah2...kc tinggal lar website kat cne...

Followers

Trip..

Sweet Couple Slideshow: Fydah’s trip from Kampung Baginda (near Kota Klias, Sabah, Malaysia) to 2 cities Kedah and Tambunan (near Ranau) was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Friday

Hang out wif family..

Sy ska ni teratai..tp tem mau g take pic nda sua bunga dy bebuka...
hurmmm...
tp nice kan..hheh....






my cUzzy ni...eheh...comel kan dy..heheh...
umo dy 19thn..
awet muda bha dy ni..
hehe..
msti jua mau tau namanya kan..
Astie bha nma dy...

ni pla my Yung Bro...
bkn kmi yg model taman..
hahah..
tp ada lar tpt dy..
heheh...

ha..ni lar model taman nya...
lar bkn sye..tp tapak tuh lar...heheh..
konon nya lar tapak dinasour...
hehehe...cute kan...


ni p after taman bunga raya,...
bsarnya periuk kera tuh yer..hahah



Tak sngka Datuk Seri Panglima Dr.Mahatir pn pnah g cne..
ciap tnam pokok g..heheh..
Jalan2 tgk pokok ni yg tnpk ni..
so take lar pic..hehehe..


ni tpt yg best..tp pnya lar panas...hehehe




posing kunu...ala2 kat gunung berapi..hahaha



Piala suZuki 2010 Milik malaysia...Tepuk.....

Tahniah kpda Skuad Malaysia atas Kemenangan yg dimiliki mereka...
rmai tul org yg bru berbangga jd rakyat malaysia..
bnyk post2 kat feceBook mcm tu "saya berbangga jadi rakyat malaysia" , "bangga hidup malaysia" ,
Congret Harimau Malaya" , "proud to be malaysian" , "malaysia the cHampion"..hahah...la bnya lg la post2 yg mgtakan amat bnga jd rakyat malaysia..ada gak yg puji dr sndri..hu..tak malu...
ada gak yg mcemuh Indonesia...
lar....sgelintir jak yg Simpati ngan indonesia...
Malaysia menang atas usaha mrka sndri...
So mau jua sy ckp..Sy bangga jd rakyat malaysia..
yg wat suma oRg happy g bila d umumkn 31~dis~2010 Cuti..(sempena malaysia jd juara r)
best kan...
heheheh....

sekali g lar mau ckp..sy bangga jd rakyat malaysia..
thankzz to Khairul Fahmi.Che Mat yg menahan gol...
wlupn kna ada mata wat Indonsia Tp Malaysia the best...
U all the best...Skuad From malaysia...The best..
Nha...bnyak2 mau mgarut xda gak urg nak drg..hahah..

Thursday

Beloved Fren..mx Generation...

                         My bEloved fren...

 
Besa btl gna ayat WE LOVE EACH OTHER...
dr kiri sya la...Gee,Jae nee...
d Atas dr kiri ika. najaa..
Wat party kcil2....
coz najaa mau jalan dah g srwak..
we'll miss u najaa...
Be hape n take k yah..
WE LOVE U...
Plng jak g sbh sngah luk uma kami...
heheh...
Just contact....
Msti Andri rIndu sgt ngan u..
lar...5bln skali kot bru jmpa...
hahaha...


love u...

...Hands were made to hold, arms were made to hug, lips were made to kiss, and you were made for me(:

...You are my very first thought in the morning
And my last at nightfall,You are the love that came without warning .
I need you, I want you to know

...wants you to know that when I call you it's cuz I miss you, and when I don't call it's cuz I'm waiting for u to miss me

 ...You are an amazing man~you have given me some fantastic memories & so much happiness~you are my handsome, sexy, angel eyes!! ~I will love you F&A~


Bila dy kata i love u...

Nha....1 msg recieve...
tgk nama..My Prince..
dy kat nak jga sy pa bila2...
wa...sgt2 lar suka...
dY kata g...
dy perlukan sy dlm hdup dy...
dy owez love sy...
Dear....
I love u more...
seRiously...i owes need u...

4hb....tak ska dgr if dah nak blik kdah...
kalo kdah tuh blah kg jew i tak kbrtan...
Bla ngat kdah...rasa sdih btl bha...

pa pn gud luck 4 u practikum next year ah...
im owes be with u..
dun worry...
sering2 jua jenguk owng kat uma syg ni...
heehe...

coz sy da angp drg cm family sy sndri....
suma drg bekk...

laaaa..tingat smlm tgk men bola wif u sis..
kak fatim plink mng sora dy..
heheheh...
Thibur...
 sayang Arafa,....owezzz...

Tuesday

Salji PUtih Or Salji Hitam..

Untuk tutorial ini akan diletakkan 2 kod iaitu untuk salji putih dan salji hitam
(ada juga salji hitam ye ak pon pelik ni...tp korang layan je ar..)
Cara untuk meletakkan salji dalam blog...

1. Login akaun blogger, dari dashboard>layout>add a gadget>html/javascript

2. Copy salah satu kod berikut kemudian paste dalam ruangan html/javascript

Kod untuk salji putih (sesuai untuk background hitam atau yang seangkatan dengannya)


Kod untuk salji hitam (sesuai untuk background putih atau yang seangkatan dengannya)


3.Save and tgk hasilnya...

so...spe yg rse nak sejukkan blog die 2...silalah...anda semua dialu-alukan...

Monday

Suka Sya Dgr....

                                       MySpace

Nah td sy trma panggilan dr My Sayang...
Ska sy Dgr dy mau dkt dah...  MySpace 
InsyaAllah sok dah bleh npk dy...
yehhhhh..hAPPy ma...
heheh...

Adeh..pMbuka crta jak ni...
Sja mau update ni Blog...
Puhhhhh..bdebu dah...
cian....
3 hari ni sbuk G tgk kwen..
kwen uncle pas tuh kwen Rakan sekampung...
Bila tgk drg kwen.. rasa cm mau kwen jua...MySpace
InsyaAllah dah sampai jodoh kwen jua tuh kan..
Aminnn......

Nak citer ciket sal C dia... MySpace
 2 minggu bha dia d indon...
rindu...
Pling sdey bila citer pasal mau cntct...
kengkadang sehari xda tcontct pn...
(save budget sbnrnya...)
Tak sangup lagi if dy g sana g... MySpace
ckup2 lar 2mingu...

BirThdaY My LoveLy Mom




Hahaha..Gile aPa..
Sleper Pn nak msk Blog..
Ni naK g Tau..

use Sleper Ni g ClbRet BdAy Mom...MySpace


My Sweet Family

Ni g Clbret Bday D kfc kunun....
Best R..
ada G mmber mOm ikt tp Xda take pic ma dorg..







                         Ouch..RomantIk mY mOm n dAd...MySpace 
Baca Doa Dulu..MySpace
With My Yung BroMySpace
With My BeLoved MomMySpace

My BeloVed AyahMySpace
                                    

Wednesday

♡ ♡ Luv Green!!Luv Arafa♡ ♡

♡ ♡ Luv Green!!Luv Arafa♡ ♡

DOa Ku BuaT mU kEkAsih..

Ya Allah…Seandainya telah Engkau catatkan…Dia milikku tercipta buatku…Satukanlah hatinya dengan hatiku…Titipkanlah kebahagiaan antara kami…Agar kemesraan itu abadi…


Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…Seringkanlah kami melayari hidup ini…Ketepian yang sejahtera dan abadi…Maka jodohkanlah kami…


Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkanDia bukan milikku…Bawalah dia jauh daripada pandanganku…Luputkanlah dia dari ingatanku…Dan periharalah aku dari kekecewaan…
Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…Menolak bayangannya jauh ke dada langit…Hilang bersama senja yang merah…Agarku sentiasa tenang…Walaupun tanpa bersama dengannya…


Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…


Ya Allah…

Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…

Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…Jangan Engkau biarkan aku sendirian…Di dunia ini mahupun di akhirat…Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…Ke jalan yang Engkau redhai…Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…


Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.
My Dear SunShine
WElelelel..td dY dtng uma...
ngan Happy nya sy amik tgn dy...
cium ngan manja...weheheh..
Rinddddduuuuuuu sgt bha....
ska nya dpt tgk muka dy..
miss Dy snyum..
Manis..
dear..i love u..MySpace

Telepon cerdas Sony Ericsson Xperia™ X8 Android dengan layar sentuh

Telepon cerdas Sony Ericsson Xperia™ X8 Android dengan layar sentuh

Monday

4 My Darling..♡ ♡ ♡ ♡ ♡

I'M sOrRY IF i EveR haTE u FeeLinG...
nOw i ReaLize That i Afraid oF loSing U..
i nEed U now Dear..
i Really dO..
i MisS u SeriOusLy...

sO BadLy..
u're the 1 Who's Lend me rEloaD..
wHen i'M shOrt oF mOney..
wiTh even Care whEN i Pay It Back..
u'Re also The 1 who WouLd easily 4give my sily and simpLe miStake..
u Didn't evEn Care if I did tHat mistakes Several Time...
i MiSs u darLing...
u'Re the 1 in A milliOn..
remeMbeR OuR sONG yah..
i'm sOrry..But i just can't listen 2 that sOng anYmOre..
it Make me Think of U so terribly..
r u doing weLL dear???
i Hope u do..=)
u're off  tO keDah aN d i'm WorriEd..
worriEd If u fOund a GirL BettEr tHan mE...paLis3...
but I know...
SelfIsh Is not Good..
i Had rEALLy bad Day yesTerday..
iDK TO wHom sHould i speak to...
u knOw Me pErfectly..
i oWez hAd The FeelinG OF "Jelousy" that i Couldn't resiSt..
i reAlly hOpe that Can geT AWAy frOm tHis FeeLing...
i HaTe iT..
I KnOW, HavinG This feeLing doesn't woRth anyThing..
eXcept 4 tHe fact it wiLL jUst Ruin My liFe..
buT i NeeD u mOtivatiOnaL TaLk,like usuaLLy did Be4..
i miSsed That mOment..
i miSs the Way i Hold u hanD n some time i hug it..
miSs3...
love u Dear..MmmmmmWaaahhhh....

Sunday

RAHSIA??PERLU KA PASANGAN TAHU SEMUANYA??

Setiap pasangan mempunyai cerita yang tersendiri. Ada yang kalau boleh, mahu je menceritakan segala apa yang berlaku kepada pasangannya. Kalau tidak pun, menceritakan apa yang dia makan, apa yang dia rasa, apa perasaan dia pada ketika itu dan macam-macam lagi. Tetapi, tidak semua yang perlu kita beritahu bukan?

Memang tidak salah untuk berahsia tetapi janganlah sampai menipu. Sekiranya anda melakukan sesuatu yang tidak disukai oleh pasangan anda, memang la kita patut tidak menceritakan kepadanya. Ini bagi mengelak hubungan kita menjadi masalah. Tetapi sekiranya dia dapat tahu dan kita menipunya, tidakkah keadaan akan menjadi lebih teruk?

Kita juga janganlah terlalu jujur sehingga semua benda ingin diceritakan kepada pasangan kita apabila ditanya. Saya tahu anda pernah tanya kepada pasangan anda, apa lauk yang mereka makan pada tengahari tadi atau pun malam tadi. Owh…ianya amat biasa bagi setiap pasangan untuk tanya soalan-soalan sebegini. Dan ada juga pasangan yang tanya soalan yang bukan-bukan. Merepek-merepek sahaja soalannya..

Tetapi, anda harus tahu memang ada perkara yang perlu kita rahsiakan. Di antaranya, sekiranya perkara itu merupakan rahsia yang kita telah janjikan dengan seseorang, tidak elok untuk kita ceritakan kepada pasangan kita. Kerana ia digolong dalam golongan orang yang tidak amanah. Selain daripada itu, ada juga rahsia yang berkaitan dengan pekerjaan. Takkan anda bekerja sebagai ejen rahsia kerajaan dan menceritakan misi-misi sulit kepada pasangan anda? Tidak baik bukan?

Jadi, semuanya terpulang kepada anda. Apa yang saya ingin tekankan di sini adalah, anda boleh berahsia tetapi jangan menipu. Binalah hubungan yang jujur dan ikhlas. Ok?

Saturday



Lama dan nda mnulis ni...ha...ni pic 1st day kat kundasang..
dr kiri nama nadia,anong,sy(fyda), n jenny..
Lau nda slap anong n nad dr skul sanzac..kk..
tp yg sy tau c anong ni tak msk form6..
la besa la kan nong..
cheechee..lala dulu bha..
1st Day ni happy lar kmi coz dpt kuarga angkt yg sma..
tp yg len nya kmi jak bha len kg dr smua..
ckp kg.Sinisian..


tp kmi pnya uma kg.Cinta Mata pla..
nda pa bha..





kmi lar pling enjoy dri smua..
Blkng uma g.Kinabalu..
nda jeles ka??lala~ ~



kmi dapat minum susu lg..
Sna desa Diary Cattle kmi g bli...



Peserta yg len tlan liur jak la tgk kmi..wkakak..
kejam ni..hahahah..
ada lg ni take pic d war memorial n pine resort..



Shout Here..

There was an error in this gadget

Daisypath Anniversary My Blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers