nah..ziarah2...kc tinggal lar website kat cne...

Followers

Trip..

Sweet Couple Slideshow: Fydah’s trip from Kampung Baginda (near Kota Klias, Sabah, Malaysia) to 2 cities Kedah and Tambunan (near Ranau) was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Friday

Cinta Itu.........

Raja Lawak~~ "Emak engkau kata aku dah tak sayang dia lagi". Sebab apa? "Sebab aku dah ada Siti lain". Siti mana lagi bapak? "ObeSITI". HAHA :D

Eleh...pmbuka kata jew..huhu...Sungguh indah cuaca malam ni..lar...Bukan hujan ker??huhu..isk3..hujan pn indah tau..sejuk jerk...hehe...Syukur Kepada Tuhan..kita masih dipanjangkan umur..kehidupan kita mrujuk pada hari ni..yg semalam tuh uda2 lar...bek d lupakan..tp jgn lupa...Buang yg keruh, amik yg jernih...

Berbicara tentang cinta...Uwaaaa....Sensitif or Positif..hahha...eh btl ka jua sinonim ku ni...Antam jak lar..huhu..Cinta kepada Allh..cinta kepada family..cinta kepada teman dan cinta kepada cinta...adakah smua nya sama???of cz not kan... CINTA kepada Allah,family n teman...Ti d Bincang ah..hahah...Cinta kepada cinta pla???lar..msti lar ada ayat tersendiri kan...Ti aq write kat cne korang muntah pla...hahah..apa yg sy ckp ni...

Ok, berbalik kepada cinta...kuasa cinta.....cinta boleh mengubah segalanya....yang hitam boleh menjadi putih,yang pendek boleh menjadi tinggi,yang sedih boleh gembira,yang kaku boleh bergerak,yang sunyi boleh terisi dan sebagainya......orang sebelum menemui cinta muka kelat macam cuka(cuka rasanya kelat ker??),bila dah bercinta muka berseri2 macam kuih seri muka,,,,(nyummmyyy sedapnya kuih).......dan apabila cinta terkubur,maka lenyaplah seri,muka pun jadi bertambah kelat mengalahkan cuka getah...nampak kah akan kita kuasa cinta?

Sebenarnya apabila bercinta,hidup kita lebih bermakna......dengan kehadiran seseorang yang kita anggap nyawa berada di sisi kita,hidup akan menjadi lebih positif dan ceria...setiap apa yang kita lakukan sudah pasti mendapat sokongan daripada nyawa itu(yer ker??).....atau pun setiap kesilapan yang kita lakukan pasti senang mendapat teguran,seterusnya kita dapat menjadi seseorang yang lebih baik dengan tindakan2 yang positif......dalam sesuatu situasi seperti sakit yang kritikal,,,tiada apa yang seseorang pesakit perlukan kecuali cinta dan kasih sayang daripada manusia lain..im right..ketika dunia kelihatan gelap gelita,,,cintalah yang mampu menerangkannya kembali...like im say...He is my Prince Sunshine...biar hidup dikatakan singkat,namun dengan cinta segalanya terasa lama.......hebat sungguh kuasa cinta,,,dan bertuahlah bagi mereka yang dicintai....

Even cm tuh..bagi orang yg lum pnah rasa cinta tak semestinya cinta tuh dapat d rasa dri pda c dia...cinta tuh jua bleh d rasai dr kdua orang tua, adik-beradik, saudara-mara mahupun kawan2...D sini cinta bleh diperluaskan maksudnya...Apa yah...(pkir jap)..oh yah...ianya sebagai kesediaan dan kasih sayang orang lain utk berada d samping kita d saat kita memerlukannya...(ni ka perbincangannya)..

Namun,kita sering lupa sebenarnya......cinta yang utama harus diberikan kepada Yang Maha Pencipta....cinta manusia yang terkubur di tengah jalan bisa membuatkan hati menjadi tidak tenteram dan ada juga yang jd gila,kdg2 nak bnuh diri..lari dari rumah n mcm2 lgi lar....tetapi cinta kepada Maha Pencipta tidak akan pernah pudar selagi kita memberikan yang terbaik untukNya...."Cintailah Allah,nescaya Dia akan membuatkan seluruh dunia mencintai anda".......jadi apa lagi yang kita perlukan??



Cerita Princess Sunshine... Queen Of Heart???

Woh..apesal nak tkr nama ni??
Dah boring ker??
nama tuh tak best ker??
ramai org guna ker??
Sumanya msti tnya cm ni..huhu..
bukan lar...
Sya saja2 jak nak tkr..
Bukan pasal boring tpi nak wat yg bru kat bLOg ni..
so header pn kira nak tkr gak..huhu..


Pas ni nak minta wat ngan mY dear g..huhu..bleh tak dear..
Arap my Dear Dah msa nak wat kan sy hEdaer bru g..huhu...
Dear..sorry lar myusahkan..Eh..Blum G tau g apa Nama bru kat blog ni..huhu...
Queen Of Heart..ok tak???
Ada sesapa yg bleh bg cdgn??
sy alu2kan..
huhuhuhu...


Princess Nak crta cket dlm 2 3 hri ni princess dalam Kesedihan...
Sakit hati..why??Biar lar princess jak yg tau k..
huhu...
Msti korang pn dah agak..pasal cinta..
Cinta ni apa yah???napa asyk skit jer???
huhu..Jwpn yg leh sy bg..
Cinta ni kdng2 tak prlu ada pengorbanan n kesabaran...
cinta perlu ada perjuanagan..Perjuangan yg amcm yah???
Lar...besa nya org ckp..selagi kita mampu kita dpt kan...
kan3...Sy slalu wat cm tuh..sy pjuangkan..bkn sy korbankan..huhu...
Chayo3...bukti nya sy ma dy still bsma...heheh...
Doakan kbahagian kmi k..even korang tak knl pn sapa sy..


Dear..thankzz coz owes make me happy..Even geram pn ma dear but dear try to make me happy..
thankzzzzz a lot..
i love u..mmwah....N when im say cm ni msti u Reply..Fyda I Love U more...
wah......
wanna hug u..wakakak...



Bila kengkawan tnya jew bila nak kwen..pas tuh msti yg kuar dlm mlt ku ni..no komen..heheh...
Actly bile tgk org muda2 ni kwen awal..rasa nak gak...Kbhgiaan drg amat lar wat sy jeles..huhu..Ekelleh...
apa yang sy merapik ni..mc muda g..Tgu lar tiba msa ny..mang smu pn nak kwen kan..heheh...

Sy dah crta sal nak kwen ni...Hal ni tjadi bru jap tdi...hehe..
Hari ni turn sy yg msk,...Pas tuh rasa cm nak mkn mskan yg rebus2 jew...Ibu mang mkn jew apa yg sy msk..
Nah...ckup rasa dah...Ti drg ibu balik tgl mkn lagi...Aunty pla dok nak test mskan sy...
Lar...fydah...Masin nyer...Biasa nya org muda2 ni yg msk msin kata nya nak minta kwen dah tuh..uwaaa.....yer ker???Pkir2 gak sy nak kwen..aduh..berangan lbih..hahaha...
Mak kpd c dia ckp...Kena keja dlu bru kwen...tak pn skurang2nya da abes stdy...lar...mang pn g2 kan...If stat dr skg pkir suma tuh tak slh gak..heheh

Btl ker org muda yg msk msin ni syg kat laki???Ladies2 yg dah kwen tuh..kornag syg laki korang ker??hahah...solan cepuperak..huhu...Cnfrim lar syg kan..tak syg wat pa nak kwen kan...



note Princess:I need 3 things in life. The moon, the sun and you. The moon for the night, the sun for the day and you for the rest of my life !! x x Love u...♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday

CONTEST BLOG PALING COMEL,CANTIK DAN KEMAS..

Jalan2 nampak pla contest ni..Confirm nak join jua...huhu..lg pn xda apa yg nak post mlm ni..
nak blog sy sntiasa update wat r entry sal ni..huhu...




syarat-syarat penyertaan ::
  1. jadi follower FARZANA FARZANTO.
  2. peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangi Boutique  . like dulu baru boleh tengok baju2 disana)
  3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantikcomel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
  4. buat 1 entry tentang contest ni.
  5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
  8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
  9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.



i'm DONE kesemua syarat-syarat d'atas tinggal nk taw menang or tak, pape pon wish me luck. .coz blogger yg ikt mpunyai blog yg unik n mantap...
aq tag genk blogger..huhu..mereka pn lyk join this contest...


Sunday

Saya follower Blog Ceritasekupang...

Nah..nak Promote blog ceritasekupang...
Jom2 jd follower blog ceritasekupang...
Dah xda bnda yg nak d ckp...
bek wat entri sal say follow blog ceritasekupang..
letak bnda ni kat entri korang..

oleh kerana dapat 1st tag dr cerita sekupan..rajin ar sy nak promote2 sal blog ceritasekupang ni..
1st nak say sal header ceritasekupang...
ada sunshine kan..ni yg wat sy suka ma blog dy..
tiap ari msk bca2 entri..
kira cm sy ni silent reader...why??broadband pnya pasal lar...nak tglkan komen jew dah hlng line...
uwwwwwaaaaaaa....
follower ceritasekupan pn dah mencecah 500...
wah..bnyk tuh...
kapan ku dpt kejar.hahah...berangan lbh..
Ceritasekupang kata..
Follower yg bnyak tak mjamin traffic yg tngi..
wah setuju...
Tp apakah fungsi traffic tuh??heheh...
sal nuffnang pla...aq pn tak tau sgt..but join jew..
arap2 ti bleh ah tau sdkit dmi sdkit..kan2...
lar ada lg..jom ah bca entri2 kat blog ceritasekupang...
suma nya dah mkna...hehehe...
jom survey...


just the way u are..

hurm...dear...i love u...
Napa ka ada jew yg nak gngu2 ni...
Perampas or merampas ka???
Im here n do wat ever bt pa nak kesah...
plese leave him coz his mine...
pliz dun bother our relationship...im happy wif him..
Find la guys yg tak bpunya...


dun want mention her name but tau2 lar sndri ah...
tensen nak pkir suma...
Dear..i love u...i just want kita hdup together..
xda yg nak sbuk2...
If korang pkir sy nak leave him or watever...
wrong3....smua tuh salah...maaf...


lpak kat blog sy wat satu pnyesalan...
So tak yah lpak..
coz im write just 4 my dear n person yg bkenaan jak..
Dun say sy yg gngu hbgn korang...u wrong...
Wat da hell gurl...


im owes trust my dear..even korang suma nak gngu..
tu hnya lar pbuatan bodoh...stop make uself being stupid...
huhu...nak kata shit...Stupid...


NOTE...:dEAr..i love u...i miss u...n i hope dear ignore jak suma stupid2 yg gngu our relationship k...
              ~~~Went through a very hard way of lives,never gave up,wanted to be some one better than before, wont like the hardship ancient civilisation,collecting tools for survival and will try to turn a new leaf lives .Never listern to bomberstic ,do what its right,be your own and dont forget ALLAH....~~
              

Award Tuk Follower Ke-50...

My Dear lmbt sgt wat blog..tp bila g follow jak blog sy trus jd follower yg ke50...
Nak bg award kat dear...
amik ni then wat Entri sal ni k...




hahaha..suka tak ska..trma jew lar..heheh...
ala..sket nya my follower..bila nak bnyk..
hahah...


My 17 Minutes Servay...

ehem3..
bukak2 ja blog aku semalam nih tetiba nampak kat shuotbox tu
"anda telah ditag"

Hari ni baru dapat jawab..heheh...

Starting time : 11.00 am
Name : Fydah
Brother(s) : 1 oRG jew..
Eye's colour : kawan2 ckp sy miliki brown eyes...
Shoe's size : urmmm.7..
Hair : kdng2 curly kdng2 lurus..hhahah...but the colour msti ah htam...
Piercing : apa ni??tah phmmm
What are you wearing right now? : sluar n tshirt.. 
Where do you live now? : at home lah..kg baginda...
Favorite number : urm...1,5,24.7..
Favorite drink : Bandung cincau laici..
Favorite breakfast : nasi lemak..
Broken a bone : nope...
Been in a police car : ???
Fallen for a friend : nope
Fallen for a guy in a short period of time : this time??of cz nope... 
Swam in the ocean : hurmmmm
Fallen asleep in school : of cz...hahaha...everytime..
Broken someone's heart : hurmmmm
Cried when someone died : Yah..of cz...
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yah...coz i know he's owes call me...lala~~
Saved e-mails :yah..of cz..
Been cheated on : hurmmmm


What...
What your room like? : my room n my dear room..heheh
What is right besides you? : my hp..haha
What is the last thing you ate? : bun besar ibu sy bg b4 dy jalan...


Who...
Who did you last yell at? : my mom
Who was the last person you dance with? : genk2 avon..heheh 
Who last made you smile? : bru tdi..when i read msj from my dear...


Final questions...
(alhamdulillah..)
What are you listening right now? : lagu auburn..Perfect two...(LAGU TEMA BLOG NI)
What did you do today? : tido,tgk tv n mkn..heheh
Are you the oldest : hurmmmmm
Indoors or outdoors? : dua2...


Today you did...
Talk to someone you like? : my dear...
Kiss anyone? : i said mmmwah to my dear in fon only..heheh
Sing? : yah...everytime...huhu
Talk to an EX? : wat pa..buang karen jerk..huuhuu
Miss anyone? : yah..mis mu dear arafa...
Eat? : means??


Last person who...
You talked to on phone : my dear...
Made you cry : nope..im laugh..heheh
You went the mall with : my mom
Who cheered up you : hurmmmm

Have you...
Been to Mexico? : mybe next onth...(berangan)
Been to USA? : nope...


Random...
Have a crush on someone? : hurmmmm...
What book are you reading right now? : Facebook..heheh
Best feeling in the world : peaceful...
Future kids name : ni kna bincang ngan my husband...
Do you sleep with with a stuffed animal? : hahah...teda lar..
What is under your bed? : xda..
Favourite sport (s) : on..
Favorite place (s) : home sweet home..n oso my dear home...heheh
Who do you really hate? : org2 yg suka jga tpi kain org..heheh
Do you have a job? : nope..im student..
What time is it now? : 11.17 am


ALHAMDULILLAH!!..

siap jugak suma ni dalam masa 17 minit!..

with however long it took you to complete this,
post as My __ Minutes Survey and tag 15 people..
nah..kna tag 15 org..ramainyer...

My Dear...
aku ini monolog
pink pearl lady
endless of story
Lyssa
Askrie
Bila Umar Berblogger
Blues Rider
corat coret cikgu
sembilan
jejaka terhangat
my life in mono
Yong Aina
Qaseh dalia
Equrlz

Saturday

dapat best Dress??

22-01-2011...Pelancaran GC avon...
mum Bawa tuk sama2 g smbt plncaran tuh kat Juta Hotel....
Hahahah..tema Merah Hitam...
Apesal tem tu sy use shawl colour blue??
hahaha...dah lari tema....

best bila dgr sal cosmetics ni kan...
msti gadis2 ska...
of cz...sapa tak suka kan...

Tem plancaran ni tekejut bila sy dpt sekeping kertas putih...
atas kertas putih tuh btulis "Hai!!"..
hairan nya....
Tak lma pas tuh pngacara majlis suh nek pentas sapa2 yg kna bagi kertas ptih tuh...
tkejut...apa hala nya ni...hnya berempat???
pas tuh pengacara umum apesal kita org berempat ni kna bg naik atas pentas...
wah....Tak sngka sy leh dpt Present tuk 'Best Dress'...


Pkai pn besa bleh dpt best dress...lala...
best kan...
ni pic wif my aunty..


cute kan my aunty..heheh...ha..cm tuh ah dress sy tem g plncran tuh..heheh...
simple jew kan..heheh...


lupa pla nak tak pic 3 org best dress g...aiyo....heheh...
Malu nya bila kna suh catwalk then nyanyi..huhu...
dah tuh menari chicken dance g..hahahh...
comel nya....lala..



Friday

Kisah HandPhone


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab ekslusif lagi mewah di pusat bandar, 
setelah keluar dari gym.. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki 
menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut..


Laki: "Hello?"


Pompuan: "Abang, nie sayang nie,"


Laki: "emmm . . "


Pompuan: "Abang masih ada di kelab lagi ke? "


Laki: "iya."


Pompuan: "sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada 
nampak kain sutera terbaru ... . cantik bang, Boleh ke sayang beli?


Laki: "Berapa harga nya?"


Pompuan: "Cuma $1500.00 aje"


Laki: "O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"


Pompuan: "Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan 
tengok Mercedes model terbaru 2001. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya 
dan dia setuju nak bagi good price ... lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu.."


Laki: "Berapa harga yang dia bagi?"


Pompuan: "Cuma $280,000 ..."


Laki: "O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."


Pompuan: "Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."


Laki: "Apa?"


Pompuan: "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.. pagi tadi sayang singgah di 
pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu.. sekarang nie untuk dijual!! 
Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang , berhadapan dengan 
pantai tu.. cantik kan bang. . "


Laki: "Berapa harga yang mereka minta?"


Pompuan: "Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu.." Laki: "Eloklah 
kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?" Pompuan: "OK, abang 
sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You!!!"


Laki: "Bye... I Love you too . . "


Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone... sambil mengangkat tangan dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut:


Laki: "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?" 


mini cooper...n header baru...yer...


haaaa...ni header baru sy...Nice ker????jeng2...
header ni special kna wat just 4 me k...hhehe
my dear arafa create 4 me...simple but nice kan...
Love u my dear..korang xda kan..heheh




Mini cooper....
boleh ka flat no cem g2??
hehehe

Thursday

MY GREATER PATNER...

Ø Someone who knows what I need before I say it.
Ø Someone who knows when to laugh and when to cry.
Ø Someone who truly listens when I have something to say
Ø Someone that's there for Me during the good and bad times.
Ø Someone who is caring .
Ø Someone who loves me with all their heart and soul.
Ø Someone who is interested in reality and not as a fashion display.
Ø Someone who is honest.
Ø Someone i can trust them like a sibling, confide in like a friend but most of all, love as the great lover they are.
Ø Someone who is open and responsive.
Ø Someone who is never critical and ill-tempered in respect to i needs.
Ø Someone who knows when things have to be compromised in the relationship.
Ø Someone who understands listening is a key, but using what is heard is even more important.
Ø Someone who's there for me no matter what.
Ø Someone who is trustful.
Ø Someone who is a friend.
Ø Someone who gives a shoulder to cry on.
Ø Someone with a great sense of humor.
Ø Someone who has things in common with me.
Ø Someone who takes time to listen and enjoy me for who me are and tries not to make me something else.
Ø Someone with a constant open ear, open heart, and open mind to accept and love people for who the really are.
Ø Someone who will always be there to support my ideas without argument and love me for everything that me are.
Ø Someone who can make me happy when i sad.
Ø Someone who is a sweet, romantic person who cherishes me no matter what.
Ø Someone that i can laugh with.
Ø Someone who i can feel comfortable with and that i don't care what kind of weird stuff they see me do because i know they will still love me no matter what.
Ø Someone who allows me to be myself around them.
Ø Someone who will respect me.
Ø Someone who tells me the truth even if i don't want to hear it.
Ø Someone who knows im not perfect, but treats as though are.

note princess sunshine:You know my prince sunshine..all of the above is that u...
                        you owez be no1 in my heart...
                        i love u more...
                        thankz 4 everything darling...love my arafa...

Shout Here..

There was an error in this gadget

Daisypath Anniversary My Blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers