nah..ziarah2...kc tinggal lar website kat cne...

Followers

Trip..

Sweet Couple Slideshow: Fydah’s trip from Kampung Baginda (near Kota Klias, Sabah, Malaysia) to 2 cities Kedah and Tambunan (near Ranau) was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

Friday

hijau..pelangi...or what???


"Yang...pelangi..."
"A'ah...cantik..."
"Sayang rasa kenapa pelangi tu cantik?"
"Sebab dia warna-warni..."
"Tak..."
"Abes tuh sebab apa...?"
"Sebab dia PELANGI..."

*SENYUM*


beauty is in the eye of the beholder...

i have a blanket which i love soooooo very much. it was a gift from my mom. dan kaler blanket tersebut ialah HIJAU...bukan HIJAU biasa-biasa tau...tapi HIJAU yang agak striking. heh! time kasih mOM...mom tahu je anak mom suka kaler apa kan. XOXO...muah! okeh..asal malam jew buka blog..
msti tgn ni gatal nak update…heheh….muahahahah….

kenapa suka HIJAU? well...no reason. only i can say is...SUKATIAKULANAKSUKAAPEPON which tak pernah keluar dari rongga mulut. heh. dah betul...tader sebab kenapa sy suka hijau. ke nak sy bagi alasan camni? kaler hijau comel la, happy jek bila tengok, macam twinkie-twinkie, suuuuuuuke sangat! ...owh...sungguh cliche dan gedik di situ ~so not me~...-__-"
Actly…hiaju mang nice..warna favret sy..alam semula jadi…if tdo wif wna2 hijau rase cm sejuk jer…cm kat dlm hutan…hehehe..xda ler…

"kenapa ek kau boleh suka dia?"
"kenapa pulak aku tak boleh suka dia?"
"taderla...aku nengok dia tak sesuai dengan kau..."
"sebab?"
"senang citerla ek...sebab dia banyak kurang..."
"you're right...i am the missing piece, then"

*SENYUM*


AGAIN...beauty is in the eye of the beholder...

Kenapa lah...kenapa kah...kenapa bah...kadang-kadang boleh jadi satu persoalan yang sangat susah nak dijawab. complicated tahap gila. lagi-lagi bila bersangkutan dengan soal hati. hati ni pelik. whose with me? ye, hati memang pelik. dia akan suka benda yang dia nak suka tapi tak bagi kita jawapan kenapa dia suka. cuba imagine BF or GF or hubby or wife korang dan tanya diri sendiri KENAPAKAH aku sayangkan makhluk ini? jawapan yang selalu bermain dalam kepala mesti camni la lebih kurang...

"dia penyayang...baik hati...lemah lembut...caring...cantik...hensem...dan yang paling penting dia memahami diri ini"



errr...jap...bhuwerrrk!

okeh, sambung. benar, memang itulah jawapan yang paling tepat boleh dicerna oleh sekalian akal manusia. tapi kenapa kita seorang saja yang nampak dia penyayang...baik hati...lemah lembut...caring...cantik...hensem...dan yang paling penting dia memahami diri ini itu? dan orang lain jugak ramai lagi yang bersifat penyayang...baik hati...lemah lembut...caring...cantik...hensem...dan yang paling penting dia memahami diri ini tapi kenapa kita tak suka pun dia?

kadang-kadang kita tak sedar pun kan yang kita dah sayang seseorang. mula-mula sikit...then bertambah banyak...lepas tu mencanak-canak...last-last dah tatau camne nak kurangkan rasa sayang tu. kalau sy tanya pasal lelaki atau wanita idaman, mesti tak ramai yang keluarkan statement jujur wajib seseorang itu berwajah cantik dan hensem, body tough, bergetah lekuk-lekuk. ramai akan kata tak kisah lawa ke huduh, yang penting hatinya baik...beriman...owh, another cliche. kadang kita dah setup ciri-ciri idaman tu cantik-cantik...baik punya. datang takdir Tuhan yang Esa...kita terjatuh sayang pada orang yang sangatlah tader ciri. hati punya pasal...sampai kita pun tak paham kenapa kita boleh suka. pernah tak korang terfikir camni? kalau pernah tak payah susah-susah cari kenapa...hati kita dah cakap...

"I've found my missing piece"


TRUE...beauty is in the eye of the beholder...

Tak semua orang sependapat tentang kecantikan. ada yang kata cantik itu pada wajah...pada body...pada budi...pada hati. suka hati lah korang nak describe macamana...coz the differences that matter. jangan pandang pelik bila orang suka benda yang kita tak suka sebab dah dia suka...kau tak suka diam-diam sudah. lantaklah dia nak kawen dengan manusia tak lawa lobang hidung tader sekalipun sebab dah memang itu yang dia suka, yang dia cinta. biarlah orang lain nak kapel sebesar tong drum atau sekeding karbon pensel pun dah itu yang bagi dia cantik, kau nak kisah kenapa? owh...again...kau nak kisah KENAPA? ce jawab ce jawab ce jawab!

so bagi sy, personally...kalau ada orang tanya sy kenapa sy suka orang itu, sy akan jawab sebab orang itu adalah orang itu. kenapa aku suka hijau, sebab hijau adalah hijau...kenapa sy suka pelangi, sebab pelangi adalah pelangi dan bukan sebab dia warna-warni. kalau bintang pun warna-warni sy tetap suka pelangi...dan kalau pelangi tak pernah warna-warni jangan nak merepek...tak pernahnye pelangi tak warna-warni...heh! kesimpulannya you better don't ask...

tak perlu la kot tertanya-tanya kenapa seseorang suka seseorang atau kenapa seseorang suka sesuatu. what is there to be questioned anyway? SUKA tak perlukan sebab...errr, ke perlu?

HEH!

"Dear...why do you love me?"
"why you ask?"
"just curious...why then?"
"because nobody else does..."
"erkkk???"

No comments:

Shout Here..

There was an error in this gadget

Daisypath Anniversary My Blog

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers